Novice

 • Alpina gostila poslovni dogodek Business-to-Diplomacy (B2D)

  Alpina gostila poslovni dogodek Business-to-Diplomacy (B2D)

  Junij 2019

  V četrtek, 13. junija 2019 je na sedežu podjetja Alpina, d.o.o. v Žireh potekal poslovni dogodek Business-to-Diplomacy (B2D). Dogodek je en izmed številnih aktivnosti, ki jih izvaja oz. organizira Direktorat za gospodarsko in javno diplomacijo na Ministrstvu za zunanje zadeve.

  Na srečanju predstavnikov sedemnajstih tujih diplomatskih predstavništev akreditiranih v Republiki Sloveniji predstavniki Alpine predstavili izdelke, inovativnost, proizvodni proces in poslovanje podjetja Alpina, d.o.o.. Cilj srečanja je bil promocija podjetja z dolgoletno tradicijo, ki želi tudi na tovrsten način okrepiti vezi s tujimi trgi in pokazati poslovno moč podjetja. Gostje so spoznali aktualne dosežke družbe, poslovanje, izvoz, prisotnost na tujih trgih, segmente proizvodov, R&D ter inovativne in oblikovalske dosežke. V okviru dogodka so si gostje ogledali proizvodni proces, nazadnje pa je sledilo še druženje in neformalni pogovori. 

  Udeležence so nagovorili direktor podjetja Alpina, d.o.o. g. Gregor Krajnc, župan občine Žiri g. Janez Žakelj ter generalna direktorica za gospodarsko in javno diplomacijo na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije ga. Alenka Suhadolnik.

 • Alpini že tretja nagrada Spletni trgovec leta

  Alpini že tretja nagrada Spletni trgovec leta

  November 2018

  V sredo, 14. 11. 2018,  se je na konferenci Ecommerce Day v Ljubljani s svečano podelitvijo nagrad zaključilo največje tekmovanje spletnih trgovcev v regiji, Spletni trgovec leta 2018, ki je potekalo v organizaciji Shopper's Mind. Alpina je za spletno trgovino alpinashop.si že tretje leto zapored prejela nagrado Spletni trgovec leta, letos  v kategoriji Fashion.

  Tekmovanje Spletni trgovec leta v Sloveniji poteka že sedmo leto. Uživa velik ugled v javnosti, saj mu vsako leto zaupa več potrošnikov, ki se želijo prepričati, v katerih trgovinah je njihov nakup varen, spletnim trgovcem pa omogoča vpogled v strokovno oceno trgovine in možne izboljšave.  Spletni trgovec leta 2018 med večjimi trgovinami (Web Champion Award) je postala trgovina gizzmo.si, med manjšimi spletnimi trgovci (Web Challenger Award) pa hajdi.si. Kupci so za najboljšo trgovino izbrali natis-shop.com, ki je osvojila nagrado 1st People’s Choice Award.  Skupaj je bilo podeljenih 23 prestižnih ecommerce nagrad v posameznih kategorijah. Zmagovalci Spletni trgovec leta 2018, med katerimi je tudi Alpina,  so bili določeni na podlagi ocen ecommerce strokovnjakov in 25.262 ocen kupcev, finaliste iz posamezne kategorije pa je nato ocenjevala še 20-članska mednarodna strokovna komisija. 

 • V akciji 'Podari svoj par' zbrali več kot tisoč petsto parov obutve za družine

  V akciji 'Podari svoj par' zbrali več kot tisoč petsto parov obutve za družine

  November 2018

  Žiri, 16.11.2018 –Podjetje Alpina, d.o.o. v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije že tretje leto zapored organizira akcijo»Podari svoj par«, s katero si prizadevajo zagotoviti toplo obutev za slovenske družine v socialni  stiski. Akcija zbiranja obutve, ki poteka pod sloganom »S čevlji, ki jih ne potrebujem, tebe obujem,« je prerasla v vseslovensko akcijo, ki je iz leta v leto uspešnejša. Letos jim je  uspelo zbrati 1550 parov obutve, ki so jo ta petek na sedežu podjetja v Žireh predali Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Ta bo poskrbela, da bo obutev prišla med družine še pred zimo.  

  V Alpini so na podlagi številnih prošenj družin in posameznikov zaznali stisko ljudi, ki si ne morejo privoščiti osnovnih stvari za življenje. »Odločili smo se, da podarimo 300 parov obutve iz Alpininega prodajnega programa,« pravi Aleš Poljanšek, komercialni direktor. »Presenetil  nas je tudi izjemen odziv ljudi, ki so podarili svojo obutev, saj smo število parov od prve akcije skoraj podvojili,« še dodaja. Dobrodelna akcija 'Podari svoj par' je v vseh prodajalnah Alpine po Sloveniji  potekala ves mesec oktober. S podporo ambasadorjev akcije Tomaža Klepača in Iztoka Gustinčiča  je akcija dosegla velik krog ljudi, ki so pripravljeni pomagati. Družine in posamezniki, ki so imeli doma kašen par tople jesenske ali zimske obutve, ki ga ne potrebujejo ali jim je premajhen, so imeli  priložnost, da čevlje oddajo v prodajalni. V tovarni Alpina so čevlje zbrali, jih skrbno pregledali, očistili in vsak par zapakirali v novo embalažo. V akciji zbiranja obutve  so zbrali 1250 parov rabljene, a lepo ohranjene jesenske in zimske ženske, moške ter otroške obutve.  Skupaj z donacijo tristo parov nove obutve iz prodajnega programa Alpine, so zbrali 1550 parov tople obutve, ki bo v mrzlih dneh mnogim družinam olajšala  stisko in polepšala dan. »Glede na to, da akcija poteka že tretje leto, smo pričakovali, da stiska družin ni več tako velika, a žal se je izkazalo, da temu ni tako. Letos je namreč za pomoč zaprosilo kar devetnajst naših društev, kar je več kot lani,« pojasnjuje Breda Krašna, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije. »Največ povpraševanja je po otroških topli obutvi,« še dodaja.  

  Ob zaključku akcije »Podari svoj par« so predstavniki Alpine na sedežu podjetja v Žireh vso zbrano obutev predali Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki bo s svojimi članicami poskrbela, da bo obutev še pred zimo prišla do družin po celi Sloveniji.