Novice

  • Alpina gostila poslovni dogodek Business-to-Diplomacy (B2D)

    Alpina gostila poslovni dogodek Business-to-Diplomacy (B2D)

    13.06.2019

    V četrtek, 13. junija 2019 je na sedežu podjetja Alpina, d.o.o. v Žireh potekal poslovni dogodek Business-to-Diplomacy (B2D). Dogodek je en izmed številnih aktivnosti, ki jih izvaja oz. organizira Direktorat za gospodarsko in javno diplomacijo na Ministrstvu za zunanje zadeve.

    Na srečanju predstavnikov sedemnajstih tujih diplomatskih predstavništev akreditiranih v Republiki Sloveniji predstavniki Alpine predstavili izdelke, inovativnost, proizvodni proces in poslovanje podjetja Alpina, d.o.o.. Cilj srečanja je bil promocija podjetja z dolgoletno tradicijo, ki želi tudi na tovrsten način okrepiti vezi s tujimi trgi in pokazati poslovno moč podjetja. Gostje so spoznali aktualne dosežke družbe, poslovanje, izvoz, prisotnost na tujih trgih, segmente proizvodov, R&D ter inovativne in oblikovalske dosežke. V okviru dogodka so si gostje ogledali proizvodni proces, nazadnje pa je sledilo še druženje in neformalni pogovori. 

    Udeležence so nagovorili direktor podjetja Alpina, d.o.o. g. Gregor Krajnc, župan občine Žiri g. Janez Žakelj ter generalna direktorica za gospodarsko in javno diplomacijo na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije ga. Alenka Suhadolnik.