Novice

  • Superge DRAŽ-ALPINA

    Superge DRAŽ-ALPINA

    21.10.2013

    V sredo, 16.10.2013, ko se je odvijal zadnji večer modnih revij Fashion Week Ljubljana, smo lahko na modni pisti občudovali kreacije Urške in Tomaža Draž, ki sta manekenke nežno »ovila« v mehke pletenine in jim obula superge in čevlje Alpina.

    Oblikovalca Draž sta nenavaden navdih za kolekcijo pletenin »Diatomeja« dobila v naravi in sicer na dnu reke Ljubljanice, kjer kraljujejo kremenaste alge ali diatomeje, ki veljajo za lepotice med algami. Krhki skeleti, ki ostanejo, ko organizem odmre, so prave miniaturne umetnine narave, ki sta jih oblikovalca premišljeno stkala v všečne vzorce in kroje.

    Z izzivom, kako nežne strukture in drobne vzorce aplicirati tudi na čevlje, sta prišla v Alpino. S pomočjo njunih idej in izkušenih strokovnjakov v Alpini so nastali zanimivi čevlji in sicer usnjeni salonarji in nizki čevlji z drobnim vzorčkom, ki se nadaljuje iz pletenin ter športne »pletene« superge v živo rdečem in  zelenem vzorcu. Zanimivo je, da so bile največ pozornosti na modni reviji in po njej deležne prav »pletene« superge, ki sta jih oblikovalca spretno in drzno kombinirala k večernim oblekam. Superge so udobna obutev, ki jih ima v omari skoraj vsaka ženska, vendar pa misel, da bi jih obule k večerni obleki, še ni povsem "dozorela". 

    Foto: Primož Predalič