Novice

 • S kupci na Alpininem Pohodu v Bohinju

  S kupci na Alpininem Pohodu v Bohinju

  09.06.2014

  Alpina je svoje zveste kupce peljala na Alpinin pohod, ki je že šesti povrsti.  V sklopu Mednarodnega festivala alpskega cvetja, smo se tokrat podali na poti priljubljene pohodniške destinacije Bohinj, kjer smo uživali na dve uri dolgem pohodu in se na cilju zabavali v znamenju letošnje zimske olimpijade. 

  Namen športnega druženja v naravi je promocija zdravega načina preživljanja prostega časa in promocija rekreativnega športa, s poudarkom na pohodništvu in nordijski hoji. Dogodek je bil posvečen tudi letošnjim Zimskim olimpijskim igram, ki so bile za Alpinine tekmovalce ene najbolj uspešnih do sedaj.   

  V soboto, 7. junija 2014,  se je v Bohinjski bistrici zbralo preko 60 planincev ter navdušenih pohodnikov. Pričakalo nas je sončno jutro, ki je že napovedovalo vroč poletni dan v objemu čudovite narave v okolici Bohinjskega jezera. Z avtobusom smo se odpeljali do Ribčevega laza, kjer smo se pripravili na dve urni pohod in spoznavanje znamenitih alpskih rastlin, katerim je posvečen tudi Mednarodni festival alpskega cvetja. Ob obali Bohinjskega jezera smo se še lahko hladili s pogledom na jezero, ko pa smo se povzpeli čez pašnike v smeri proti Hudičevem mostu, pa smo lahko občutili pravo poletno vročino. Od Hudičevega mosta smo se podali do najlepše točke naše ture, do Korit Mostnice. Od tod smo prehodili še krožno pot mimo naravne znamenitosti "Slončka" in se počasi odpravili do Stare Fužine na zasluženo domače kosilo. 

  Po kosilu smo se zabavali in družili ob Mini Olimpijadi Maxi iger in udeležence razveselili še z nagradnim žrebanjem in lepimi nagradami podjetja Alpine in partnerja Turizma Bohinj.

  Veseli smo, da smo se ponovno srečali z našimi kupci, saj so za nove ideje na področju razvoja pohodniške obutve pomembne tudi izkušnje naših uporabnikov. 

  Hvala vsem udeležencem za sodelovanje in nasvidenje prihodnje leto!