Novice

  • PREHODILI SEDEMDESET KILOMETROV IN POMAGALI ŽRTVAM POTRESA

    PREHODILI SEDEMDESET KILOMETROV IN POMAGALI ŽRTVAM POTRESA

    09.06.2017

    Ob sedemdesetletnici žirovske Alpine, smo v Alpini organizirali pohodniški izziv pod imenom '70 kilometrov po Sloveniji', s katerim smo uspeli združiti preko šeststo pohodnikov iz cele Slovenije, z dolgoletnim podpornikom Alpine, Vikijem Grošljem, na čelu. Poleg tega smo na vseh sedmih pohodih skupaj zbrali več kot tisoč evrov za pomoč žrtvam potresa.

    Prvi čevelj, narejen v Alpini, je bil 'gojzar', zato smo  praznovanje sedemdesetletnice posvetili pohodništvu.  Velikemu pohodniškemu izzivu 'Sedemdeset kilometrov po Sloveniji' se je pridružil podpornik in že več kot štirideset let zadovoljen uporabnik čevljev Alpina, alpinist Viki Grošelj.  Namen projekta je  promocija aktivnega preživljanja prostega časa v naravi. Pohodi, ki so se odvijali na sedmih priljubljenih pohodniških destinacijah po Sloveniji, niso bili zahtevni, ampak primerni za vse generacije in družine z otroki. Izziv '70 kilometrov po Sloveniji' ni tekmovanje, ampak je hoja in druženje v naravi.

    Z zadnjim, sedmim pohodom na Rogli, smo v soboto, 3. junija zaključili izziv 'Sedemdeset kilometrov po Sloveniji', s katerim smo začeli 15. aprila v Izoli in v sedmih etapah skupno prehodili nekaj več  kot sedemdeset kilometrov dolgo pot preko Slovenije. Pohodi so bili zelo dobro sprejeti, saj je jih je skupno udeležilo skoraj šeststo pohodnikov. Več kot osemdeset se jih je udeležilo več kot enega pohoda, čeprav so ti potekali po različnih regijah. Ob zaključku na Rogli smo poiskali in nagradili pet pohodnikov, ki so izziv opravili v celoti in prehodili vseh sedemdeset kilometrov.

    Zbrali večkot tisoč evrov za pomoč žrtvam potresa

    Na vseh pohodih smo športnemu duhu dodali še humanitarno noto. Pohodniki so lahko v zameno za knjigo Vikija Grošlja, prispevali sredstva za pomoč žrtvam potresa v Nepalu. Tja se Viki Grošelj večkrat vrača in z zbranimi sredstvi pomaga domačinom. Na pohodih 'Sedemdeset kilometrov po Sloveniji' smo v ta namen zbrali  1323 evrov. Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste prispevali.