Novice

  • Petter Northug začenja novo sezono tekmovanj v čevljih Alpina

    Petter Northug začenja novo sezono tekmovanj v čevljih Alpina

    25.11.2016

    Med pripravami na pomembno sezono svetovnega prvenstva, je najbolj priljubljen norveški tekmovalec v teku na smučeh ponovno izbral čevlje Alpina. Sodelovanje z vrhunskim športnikom znova potrjuje, da so čevlji za smučarski tek slovenskega proizvajalca trenutno najboljša izbira za tekmovalce. 

    “Izbral sem Alpino, ker neprestano in skrbno usmerjajo razvoj v izdelovanje vedno boljših izdelkov. To je nekaj, kar se občuti, ko tekmovalne čevlje nosiš več kot 30 ur tedensko,” pravi Petter Northug, ki je prepričan, da bo v čevljih Alpina tekel še hitreje. V Alpini so veseli in ponosni, da se bo eden izmed svetovno najuspešnejših smučarjev tekačev za zlata odličja boril v čevljih blagovne znamke z dolgoletno tradicijo.

    “Zelo smo veseli, da je Petter ponovno vstopil v Alpinino tekmovalno ekipo, kar je potrditev, da so tekmovalni čevlji Alpina zaradi kakovosti in inovativnih rešitev korak pred svetovno konkurenco,” pred začetkom tekmovalne sezone razmišljajo v Alpini.

    Northug je z Alpino zelo uspešno sodeloval že nekaj let nazaj, kar potrjuje skupno kar enajst  zlatih odličij na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah. Northug se je za menjavo opreme odločil v sklopu priprav na zanj zelo pomembno tekmovalno sezono, ki bo svoj vrhunec doživela na svetovnem prvenstvu v Lahtiju, februarja 2017.

    Mnogo svetovno najuspešnejših smučarjev tekačev in biatloncev uporablja čevlje Alpina.  Slovenski proizvajalec z dolgoletno tradicijo se od drugih večjih dobaviteljev razlikuje v tem, da se le ta osredotoča izključno na razvoj obutve.

    Petter Northug bo v konkurenci vrhunskih tekmovalcev kot so Finn Haagen Krogh, Anders Gløersen, Niklas Dyrhaug, Eirik Brandsdal, Johan Olsson, Marcus Hellner in Maxim Vylegzhanin, ki tekmujejo v čevljih Alpina, s tekmovalno sezono začel to soboto, 26. novembra 2016, v Kuusamu na Finskem, kjer bo na sporedu prva sprinterska preizkušnja.