Novice

 • Alpina z novo modno zgodbo v sodelovanju z blogerkama

  Alpina z novo modno zgodbo v sodelovanju z blogerkama

  15.11.2017

  V jesenskih mesecih se v Alpini pri razvoju modne obutve posvečamo kreiranju kolekcije obutve za pomlad - poletje 2018, h kateremu smo povabili vplivni modni blogerki Aljo Bitenc in Bojano Ksela Rose. Gre za prvi slovenski primer povezovanja blogerk s proizvajalcem modne obutve, pri čemer modni navdušenki sodelujeta pri razvoju. Ekskluzivni modeli modne obutve bodo na prodajnih policah na voljo od sredine marca prihodnjega leta, premierno pa jih bosta blogerki predstavili že kmalu po novem letu.

  Na področju razvoja modne obutve v Alpini letos postavljamo nove mejnike. Poleti smo prvič v zgodovini Alpine razvili in izdelali ženski salonar z dvanajst centimetrsko peto. S ciljem, da modno obutev Alpina še bolj približamo sodobnim, mlajšim uporabnicam, ki iščejo modno, a hkrati kakovostno in funkcionalno obutev, smo se povezali z  vplivnima modnima blogerkama, ki bosta združili tradicijo, znanje in kakovost z mladostniško strastjo do mode in sodobnih medijev. Alja Bitenc, priljubljena blogerka s prefinjenim okusom in privlačnim modnim stilom, in Bojana Ksela Rose, predstavnica generacije modnih mamic, sta namreč dobili priložnost, da jima v Alpini izdelamo par čevljev po njunih kreativnih idejah. »V Sloveniji je malo priložnosti, kjer lahko mladi soustvarjajo modno zgodbo v sodelovanju s podjetji in priznanimi blagovnimi znamkami. Mladi to cenijo, Alpina pa je kljub močni tradiciji in prisotnosti v segmentu klasične modne obutve, usmerjena k novostim,« je ob začetku projekta povedal Franci Kavčič, direktor modne divizije.

  Blogerki sta na prvem kreativnem sestanku skupaj z izkušenimi čevljarskimi mojstri predstavili svoje ideje za par čevljev, ki jih bomo izdelali v Alpini.  Gre za dva poletna modela za kolekcijo pomlad-poletje 2018. »Zelo sem ponosna, da sem lahko del tega projekta in da se je slovensko podjetje z bogato tradicijo po letih turbulenc uspelo obdržati na nogah in še danes piše uspešno zgodbo. Z Aljo bova dokazali, da Alpinini čevlji niso samo za mame, ampak jih bodo po novem nosile tudi modne zapriseženke,« je navdušena Bojana Ksela Rose. Alja pa dodaja, da so čevlji njena strast že odkar pomni in da je imela že od nekdaj željo oblikovati svojo kolekcijo čevljev. »Izziv mi predstavlja prav to, da gremo skupaj v neko novo smer - približati znamko Alpina mlajši populaciji. Projekt se šele pričenja, kar lahko povem pa je to, da bodo čevlji minimalistični, primerni za vsakodnevno nošnjo in popolnoma v mojem stilu,« še skrivnostno zaključi Alja.

  Ekskluzivni modeli  bodo v izbranih prodajalnah in na spletu na voljo od sredine marca  2018 dalje, premierno pa jih bosta blogerki predstavili že kmalu po novem letu. Po napovedih bo nova kolekcija  Alpina pomlad-poletje 2018 popolnoma osvežena tudi z novimi modeli sandal, natikačev in salonk, ki so nastali v sodelovanju z italijanskim oblikovalcem Alessandrom Borella.

  BLOG ABC STYLE  >>

  BLOG MRS.B.ROSE >>