Novice

 • Žirovci podpirajo Alpino

  Žirovci podpirajo Alpino

  02.07.2014

  Na Dan državnosti, ki je hkrati tudi občinski praznik Občine Žiri, so v sklopu praznovanja priredili številne dogodke. Najbolj slovesen je bil gotovo praznični predvečer, ko je Občina Žiri na slavnostni akademiji podelila letošnja občinska priznanja. Med prejemniki je tudi žirovska Alpina.   

  Alpina je prejela Priznanje Občine Žiri,  kot so zapisali v obrazložitvi, za njen bogat prispevek k gospodarski, športni in kulturni podobi kraja. Veseli smo, da imamo podporo v domačem kraju in da občani vidijo Alpino kot podjetje, ki Žirovcem pomeni kruh, delo, družabno življenje, šport, zabavo, ugodne nakupe, stik z naprednimi tehnologijami, oblikovalske presežke ter model globalizacije in poslovne uspešnosti. Tako so namreč predlagatelji navedli v obrazložitvi. Priznanje je v imenu podjetja na slovesnosti prevzel Peter Oblak, predsednik sveta delavcev Alpine, in povedal, da nagrada za podjetje veliko pomeni: »Za delavce Alpine to pomeni ogromno, sploh v teh časih, ki jih Alpina preživlja. Alpina je blagovna znamka, Alpina je znanje ljudi in to je največje bogastvo, ki ga imamo in s tem bomo šli naprej in Alpina bo vedno prisotna v teh krajih.«

  Slavnostno akademijo ob občinskem prazniku so z glasbo obogatili člani Moškega pevskega zbora Alpina ter mladi glasbeniki.