Novice

  • Za brezčasno oblikovanje nagrajen Alpinin tekaški smučarski čevelj

    Za brezčasno oblikovanje nagrajen Alpinin tekaški smučarski čevelj

    19.10.2016

    Ljubljana, 18. oktobra - Nagrado za brezčasno slovensko oblikovanje letos prejme tekaški smučarski čevelj Alpina Racing Esk Pro. Podelili so jo ob začetku Meseca oblikovanja v Ljubljani skupaj s še nekaterimi nagradami.

    Tekaški smučarski čevelj Alpina Racing Esk Pro je oblikoval Studio Miklavc (Jure Miklavc, Silva Vitez in Jože Carli). Sodelovanje Jureta Miklavca z Alpino se je začelo leta 1998, prednosti Alpininih tekmovalnih čevljev pa so podjetju zagotovile izjemen poslovni uspeh v svetu in doma. Nagrajeni izdelek pomeni vrh uspešnega sodelovanja Studia Miklavc z internimi Alpininimi strokovnjaki, navaja utemeljitev.

    Prednosti Alpininih tekmovalnih čevljev – vrsta inovacij, konstrukcijska trdnost, nizka teža, odličen prenos sile na smuči, napredni materiali in globalna prepoznavnost – so zagotovile Alpini izjemen poslovni uspeh v svetu in doma, in to pri izdelkih visokega cenovnega razreda. Združevanje žlahtne obrtne tradicije z znanostjo, ki je podprta z najsodobnejšo tehnologijo, in odgovorno sodelovanje izvajalcev sta Alpino iz sledilca spremenila v proizvajalca, ki na tem področju oblikuje standarde na vseh največjih svetovnih tekmovanjih.

    Tekaški smučarski čevelj Alpina Racing Esk Pro

    Oblikovanje: Studio Miklavc / Jure Miklavc, Silva Vitez, Jože Carli

    V sodelovanju z: Alpina, d.o.o..;  vodja razvoja: Robert Križnar, vodja konstrukcije: Oton Žakelj

    Proizvajalec: Alpina, d.o.o.

     

    Mesec oblikovanja se je s podelitvijo nagrad in odprtjem razstav začel v Mestu oblikovanja v nekdanji tiskarni Mladinske knjige na Dunajski cesti. Pod naslovom Kreativni turizem bo do 18. novembra ponudil več razstav in drugih dogodkov.