Novice

  • Veliki kristalni globus za tekaški čevelj Alpina Elite PRO

    Veliki kristalni globus za tekaški čevelj Alpina Elite PRO

    25.03.2013

    Alpina, ugleden proizvajalec zimske športne obutve, že vrsto let opremlja Slovenske in tuje tekmovalce Svetovnega Pokala. Strast do športa in do izdelovanja tekaške obutve se vsako leto odraža z vrhunskimi rezultati tekmovalcev, letos je Norvežan Petter Northug v novih čevljih Alpina ELITE PRO osvojil Veliki kristalni Globus.

    V Fallunu na Švedskem so se v soboto, 23., in v nedeljo, 23. marca 2013, odvile še zadnje tekme in z njimi se je zaključil Svetovni pokal v smučarskih tekih.  Alpinina tekmovalna ekipa smučarjev tekačev iz različnih držav, ki jih Alpina že vrsto let opremlja s tekmovalnimi čevlji, je tudi letos dosegla zavidljive rezultate in ponovno dokazala, da vrhunska tekaška obutev Alpina sodi med elitne tekmovalce v svetovnem merilu in je v boju za najvišja mesta nepopustljiva do konkurence.

    Največji uspeh tekmovalne sezone  2012/13 je prav gotovo Veliki kristalni globus, ki si ga je z odličnimi predstavami in trdim delom skozi celo sezono priboril norveški junak Petter Northug. Poleg treh medalj iz letošnjega svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju je naslov Svetovnega prvaka v smučarskih tekih tako dopolnil še z zmago v skupnem seštevku Svetovnega pokala. Poleg Northuga, trenutno najboljšega tekača na svetu, je odlično skupno uvrstitev v svetovnem pokalu dosegel tudi ruski tekmovalec Maxim  Vylegzhanin s petim mestom. V ženski konkurenci pa se je v skupni razvrstili najvišje obdržala Norvežanka Heidi Weng in sicer na odličnem petem mestu.

    Alpina je ponosna na izjemne rezultate tekmovalcev in na svoje vrhunske produkte, ki so plod lastnega znanja, dolgoletnega razvoja tekaške obutve in tesnega sodelovanja z vrhunskimi športniki.  

    Čestitke!

    Več na www.alpinasports.com in www.facebook.com/alpina.sport.