Novice

  • V dobrodelni akciji smo zbrali tisoč parov obutve za družine v socialni stiski

    V dobrodelni akciji smo zbrali tisoč parov obutve za družine v socialni stiski

    11.11.2016

    »S čevlji, ki jih ne potrebujem, tebe obujem,« je bila ideja oktobrske dobrodelne akcije »Podari svoj par«, ki jo je podjetje Alpina organiziralo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) z namenom, da zagotovi toplo obutev za družine v finančni stiski.

    Družine in posamezniki potrebujejo pomoč

    »Družine in posamezniki potrebujejo pomoč, kar potrjujejo številne prošnje, ki jih dnevno prejemamo,« o problematiki razmišljajo v Alpini. »Zato smo se odločili, da podarimo 300 parov tople obutve iz Alpininega prodajnega programa in s tem pomagamo družinam, ki si zaradi finančne stiske ne morejo privoščiti primerne obutve za zimo,« še pojasnjujejo.

    Akcijo je podprla cela Slovenija

    Ideja o donaciji obutve je prerasla v vseslovensko akcijo, saj so k dobrodelnosti pozvali širšo javnost. Vsak, ki je imel doma kakšen par tople jesenske ali zimske obutve, ki mu je premajhen, prevelik ali mu enostavno ni všeč, je imel  priložnost, da čevlje prinese v Alpinino prodajalno, kjer so čevlje zbrali, nato pa jih v tovarni skrbno pregledali, očistili in zapakirali. Poleg posameznikov se je odzvalo več vrtcev, osnovnih ter srednjih šol, ki so na lastno pobudo zbrali in v Alpinine prodajalne prinesli veliko obutve. Dobrodelnost pa se je dotaknila tudi slovenskih športnikov, Teje Gregorin in Jakova Faka, ki sta podarila vsak svoj par smučarsko tekaških čevljev Alpina. V akciji zbiranja obutve, ki je potekala med 20. septembrom in 30. oktobrom 2016, so zbrali več kot 700 parov rabljene, a še uporabne jesenske in zimske ženske, moške ter otroške obutve.

    Obutev za več kot 200 družin

    S pomočjo donacije Alpine in posameznikov, ki so podarili svoj par čevljev, se je zbralo več kot tisoč parov tople obutve, ki bo v mrzlih dneh mnogim olajšala socialno stisko in polepšala dan. »Odziv je presegel pričakovanja. Rada bi se zahvalila predvsem Alpini, ki je obutev skrbno pregledala, popravila in vsak par zapakirala v svojo škatlo. Veliko nam pomeni, da bodo družine in predvsem otroci dobili kakovostno toplo obutev za zimo. Načrtujemo, da bomo z zbranimi čevlji lahko pomagali več kot 200 družinampojasnjuje Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS in dodaja: »Poskrbeli bomo za to, da bodo obutev prejele družine, ki pomoč resnično potrebujejo in tudi posamezniki, ki so se po pomoč obrnili na nas preko obrazca na spletni strani Zveze prijateljev mladine Slovenije.«

    Ob zaključku dobrodelne akcije »Podari svoj par« so predstavniki Alpine v petek, 11.11. 2016, na sedežu podjetja v Žireh, vso zbrano obutev predali ZPMS, ki bo s svojimi članicami poskrbela, da bo obutev že v prihodnjem tednu prišla v prave roke.