Novice

 • V Alpinini akciji 'Podari svoj par' zbrali tisoč parov obutve za družine

  V Alpinini akciji 'Podari svoj par' zbrali tisoč parov obutve za družine

  16.11.2017

  »S čevlji, ki jih ne potrebujem, tebe obujem,« je ideja že druge  dobrodelne akcije »Podari svoj par«, ki jo je žirovska Alpina organizirala v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) z namenom, da zagotovi toplo obutev za slovenske družine v socialni  stiski. V četrtek, 16. novembra so na sedežu podjetja v Žireh Zvezi prijateljev mladine Slovenije predali tisoč parov tople obutve, tristo parov je Alpina podarila iz svojega prodajnega programa.

  »Družine in posamezniki potrebujejo pomoč, kar potrjujejo številne prošnje, ki jih v Alpini dnevno prejemamo,«je povedal Aleš Poljanšek, komercialni direktor. »Zato smo se odločili, da podarimo 300 parov tople obutve iz Alpininega prodajnega programa in s tem pomagamo družinam, ki si zaradi finančne stiske ne morejo privoščiti obutve za zimo,« še dodaja. Dobrodelna akcija 'Podari svoj par' je v vseh prodajalnah Alpine potekala ves mesec oktober v podpori ambasadorke Maje Zupan, Miss Slovenije, in slovenskega biatlonca Klemna Bauerja. Posamezniki, ki so imeli doma kašen par tople jesenske ali zimske obutve, ki ga ne potrebujejo več, jim je premajhen ali jim enostavno ni všeč, so imeli  priložnost, da čevlje oddajo v prodajalno. V tovarni so čevlje zbrali, jih skrbno pregledali, očistili in zapakirali. V akciji zbiranja obutve  so zbrali nekaj več kot 700 parov rabljene, a lepo ohranjene jesenske in zimske ženske, moške ter otroške obutve. S pomočjo Alpine, ki je podarila tristo parov, se je zbralo več kot tisoč parov tople obutve, ki bo v mrzlih dneh mnogim družinam olajšala  stisko in polepšala dan. »Veseli nas, da je odziv  akcije 'Podari svoj par' že drugo leto zapored zelo pozitiven.  Hvala zaposlenim v Alpini, ki so obutev skrbno pregledali, očistili in vsak par zapakirali v  škatlo. Po izkušnjah iz lanskega leta, bodo v mnogih družinah topli čevlji nadomestili draga darila v prednovoletnem času. Tako bodo predvsem otroci dobili kakovostno toplo obutev za zimo. Načrtujemo, da bomo z zbranimi čevlji lahko pomagali več kot dvesto družinampojasnjuje Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS in dodaja: »Za pomoč je zaprosilo sedemnajst društev ZPMS.  Poskrbeli bom, da bodo obutev prejele družine, ki pomoč resnično potrebujejo.«

  Ob zaključku dobrodelne akcije »Podari svoj par« so predstavniki Alpine v četrtek,  16.11. 2017, na sedežu podjetja v Žireh, vso zbrano obutev predali ZPMS, ki bo s svojimi članicami poskrbela, da bo obutev, predvidoma do začetka decembra, prišla v prave roke.