Novice

 • Spoznajte čevlje biatlonskega prvaka Jakova Faka

  Spoznajte čevlje biatlonskega prvaka Jakova Faka

  13.10.2015

  Nov tekmovalni čevelj  ALPINA ELITE 2.0 - preprosto do vrhunskih rezultatov z izjemno naprednimi čevlji za smučarski tek.

  Biatlonski svetovni prvak Jakov Fak ter švedski smučarski tekači Marcus Hellner, Johan Olsson, Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Emma Wiken in še mnogi drugi tekmujejo v prepoznavnih rdečih smučarskih čevljih znamke Alpina, ki jih razvijajo v Sloveniji. Vrhunski tekmovalni čevlji za smučarski tek Alpina Elite že vrsto let osvajajo najvišja odličja na Olimpijskih igrah in tekmah Svetovnega pokala po vsem svetu. Slovenska  blagovna znamka Alpina je zagotovilo za visokokakovostno izdelavo, inovativne rešitve in uporabno oblikovanje.

  Inovativnost za vrhunske rezultate.

  Kolekcije čevljev za tek na smučeh iz sezone v sezono nadgrajujejo z uporabnimi rešitvami, tehnologijami in materiali. Vsak čevelj je tako opremljen z najsodobnejšimi funkcijami na trgu, saj le tako lahko postane popoln pripomoček za zmagovanje. Velik del skrivnosti čevljev za zmagovalce in tiste, ki so na dobri poti, da to postanejo, je prav v inovativnem ter funkcionalnem oblikovanju. Gre za edinstvene čevlje, ki so oblikovane s spretnimi rokami in na podlagi razumevanja vseh zakonitosti ter dejavnikov zimskih športov.

  Nova generacija tekmovalnih čevljev

  Za tekmovalce na vrhunski ravni so razvili inovativna modela ESK 2.0 in ECL 2.0. Glavna inovacija so novi karbonski deli »Active Edge Carbon«, ki zagotavljajo potrebno oporo in so hkrati tudi zelo lahki. Na kritičnih mestih so mehkejši, zaradi česar je zmanjšana možnost, da bi čevlji tekača ožulili. Alpina kot prvi proizvajalec s tovrstno rešitvijo ohranila svoj vodilni položaj na trgu. 

  Druga novost je dvodelni podplat, kjer sta le konica in petni del plastična, vmesni del pa je iz karbona. S tem je teža čevlja še dodatno zmanjšana. Opetnik in spodnji podplatni del karbona sta v enem kosu, zato je torzijska trdnost večja. 

  Elite 2.0 čevlji omogočajo natančno izvajanje tehnike smučarskega teka, njihova odzivnost je vrhunska, prenos moči s čevlja na smučko pa je maksimalen. Z njimi je mogoč učinkovit nadzor pravilne drže in ravnotežnega položaja telesa med smučanjem, s tem pa tudi  obvladovanje hitrosti v vseh situacijah.

  Novi čevlji serije Elite 2.0 so namenjeni tekmovalcem in dobrim rekreativcem. Vrhunski tekmovalci, ki na tekmah svetovnega pokala posegajo po najvišjih mestih in so več kot 90 krat so že stali na zmagovalnih stopničkah, so v pretekli zimski sezoni že tekmovali z novimi čevlji. Nad njimi so  navdušeni. Pravijo, da je Alpina naredila pomemben korak naprej.

  Nov čevelj za smučarski tek Elite 2.0  omogoča natančno izvajanje tehnike smučarskega teka, njegova  odzivnost je vrhunska, prenos moči s čevlja na smučko pa je maksimalen. Z njim je mogoč učinkovit nadzor pravilne drže in ravnotežnega položaja telesa med smučanjem, s tem pa tudi  obvladovanje hitrosti v vseh situacijah.

  Vsi sestavni deli Elite 2.0 čevljev so izdelani iz izbranih in naprednih materialov s ciljem kar največjega zmanjšanja skupne teže. Konstrukcija in dizajn sta naravnana v smeri obvladovanja vseh funkcionalnih zahtev. Zagotovljena je optimalna upogibnost  podplata ob maksimalni vzdolžni togosti in stranski stabilnosti čevlja. Čevlji nudijo vrhunski oprijem ter visoko stopnjo udobja. 

  Iz karavane smučarskega teka v prodajalne Alpina

  Čevlji, ki jih najdete v trgovinah Alpina, so prav taki, kot jih nosijo in z njimi tekmujejo dobitniki medalj Jakov Fak, švedska tekmovalca Charlotte Kalla in Markus Hellner, Čehinja Gabriela Soukalova in še mnogi drugi.

  Če ste ljubitelji  drsalne tehnike, vam priporočamo model ESK 2.0; tistim ki ste bolj »klasično« naravnani, pa model ECL 2.0; oba modela pa sta izdelana tudi v otroški različici, namenjena dobrim rekreativnim smučarjem in tekmovalcem v otroških kategorijah. Otroška modela čevljev imata vgrajen Thinsulate material, ki ima odlične termoizolativne lastnosti.

  Za vse smo poskrbeli v Alpini, le na snežne površine boste morali sami.