Novice

 • Pohoda z Alpino se je udeležilo največ pohodnikov do zdaj

  Pohoda z Alpino se je udeležilo največ pohodnikov do zdaj

  14.09.2015

  Na lepo nedeljo, 13. septembra 2015, je bilo veselo na SC Cerkno, kjer je potekal že sedmi tradicionalni Pohod z Alpino. Pohod z Alpino je športno družabni dogodek, ki ga Alpina posveča svojim zvestim strankam in vsem prijateljem športov v naravi. Namen športnega druženja v naravi je predvsem promocija zdravega načina preživljanja prostega časa s poudarkom na pohodništvu ter nordijski hoji. In ker je Alpina že več kot 65 let zvesta tradiciji v izdelovanju športne obutve, se spodobi, da ohranja tudi takšne tradicionalne dogodke.

  Na sveže nedeljsko jutro se je na SC Cerkno, pod Črnim vrhom, zbralo nekaj več kot 150 pohodnikov, prijateljev Alpine, ki so se, kljub nekaj meglicami, ki so zakrivale sonce, dobre volje podali na daljšo, približno tri in pol ure dolgo turo na vrh Blegoša in nazaj. Skupina pohodnikov se je na vrh Črnega vrha povzpela s sedežnico, od tam pa je nadaljevala pot peš proti cilju – na vrh priljubljene pohodniške razgledne točke Blegoš.

  Medtem ko so se najbolj zavzeti že bližali svojemu cilju, se je na zbirnem mestu pod Črnim vrhom zbrala druga skupina pohodnikov, ki se je iz zbirnega mesta peš podala na krajši, a nič manj prijeten pohod po gozdni poti najprej skozi gozd,  nato čez travnate  jase,do vrha smučišča Cerkno. V skupini, ki se je podala na eno in pol urni pohod je bilo opaziti kar nekaj najmlajših pohodnikov, ki so se za svoj cilj vsekakor še bolj potrudili.

  Po uspešno osvojenem cilju skoraj dvesto pohodnikov, smo se okrepčali z odlično jesensko enolončnico v pravem alpskem ambientu v restavraciji Alpska perla, kjer smo  skupaj z zbranimi pohodniki tudi nadaljevali  družabni del programa. Pohodniki so se z zanimanjem seznanili z osnovami tehnike nordijske hoje in seveda tudi preizkusili svoje sposobnosti na terenu.  Pohodniki so se hkrati seznanili tudi s športnimi čevlji Alpina in dobili informacije kateri modeli so primerni za vadbo nordijske hoje in na kaj naj bodo pozorni pri nakupu. V prodajalnah Alpina je na voljo veliko različnih modelov obutve za nordijsko hojo ali za pohodništvo, pri nakupu boste deležni tudi svetovanja pri izbiri.   V nadaljevanju programa nas je  gostja Sanja Pahernik iz ekipe Aktivni.si seznanila s pravilno prehrano pred in med samim pohodom. Predstavila je tudi nekaj praktičnih ogrevalnih in razteznih vaj, ki jih lahko izvajamo sami pri naši vsakodnevni rekreaciji.  Kdor se ni uspel ogreti s pomočjo vaj, ki jih je pokazala Sanja, ga je zagotovo ogrelo sonce, ki se je končno uspelo prikazati izza meglic. Tako je bilo naše razpoloženje še boljše, zato smo se hitro ogreli za šaljivo tekmovanje v Novaški smučki. Gre za tekmo, ki izvira še iz časov 'lesenih' smuči, kjer skupine štirih tekmovalcev tekmujejo na lesenih lok smučkah tako, da so vsi štirje z nogami pripeti na lesene smuči. Zmaga skupina, ki ji uspe najhitreje priti od starta do cilja. Tekma je bila zelo napeta, saj so bile skupine izjemno usklajene med seboj in so z lahkoto 'krmarili' na lesenih smučeh.  Videli smo tudi nekaj padcev tako da smeha in bobre volje ni manjkalo.

  Predvsem moška populacija pa je prišla na svoj račun pri tekmi 'Pancarball', kjer so se tekmovalci med seboj pomerili v moči. Pancarball je šaljiva igra, kjer tekmovalci mečejo približno 7 kg težak pancar. Zmaga tekmovalec z najdaljšim metom. Igro Pancarball smo tokrat posvetili najnovejšemu smučarskemu čevlju Alpina Elite z integriranim gretjem, pri čemer je Alpina na svetovnem nivoju prvi proizvajalec smučarskih čevljev s tovrstno inovacijo.   Smučarski čevelj z ogrevanjem bo v prodaji v trgovinah Alpina v prihajajoči smučarski sezoni.

  Športno druženje se je končalo s težko pričakovanim nagradnim žrebanjem.  Udeleženci pohoda so bili na koncu prijetno utrujeni, vendar zadovoljni, saj so preživeli lepo nedeljo v naravi  in dobri družbi. »Letošnji pohod, z največjo udeležbo do zdaj, je v  celoti uspel. Sončno vreme, dobra družba, prijetna glasba so pustili dobre vtis med pohodniki. Verjamemo, da se v še večjem številu vidimo prihodnje leto.