Novice

 • Pohod z zvezdami smučarskega teka in biatlona

  Pohod z zvezdami smučarskega teka in biatlona

  10.09.2012

  Alpina skupaj z ambasadorko zdravega načina življenja in športa doma in po svetu, Petro Majdič,  in inštruktorji Zveze nordijske hoje Slovenije, pripravila »Pohod z zvezdami«, kjer poleg gibanja v naravi ni manjkalo prijetnega druženja, glasbe in dobre volje.  Namen športnega druženja v naravi je promocija zdravega načina preživljanja prostega časa in promocija rekreativnega športa, s poudarkom na pohodništvu, nordijski hoji in tekom na smučeh. Dogodek je bil posvečen tudi  praznovanju 65. obletnice proizvodnje in trženja kakovostne športne in modne obutve.  

  V soboto, 8. septembra 2012,  je na Rogli skoraj dvesto pohodnikov, pričakalo sončno jutro, ki je obljubljalo lep športni dan v objemu čudovite narave na Rogli.

  Kraljica smučarskega teka in danes tudi  ambasadorka športa in zdravega načina življenja doma in po svetu, Petra Majdič, je pohodnike dobro ogrela in jih pripravila na približno dve uri dolg pohod. Inštruktorji INWA nordijske hoje, člani Mednarodnega  združenja za nordijsko hojo, so na slikovit način predstavili tehniko nordijske hoje »10 korakov«. Pohodniki so se nato podali na krajši pohod po Škratovi učni poti in tisti bolj pogumni celo na daljši pohod v smeri proti Lovrenškim jezerom. Med hojo so  tako inštruktorji nordijske hoje kot Petra Majdič delili svoje  znanje, izkušnje in nasvete pohodnikom, ki jih je navdušila ta preprosta, a zelo celovita in učinkovita vadba nordijske hoje.

  Zaslužen počitek in odličen pohorski lonec so »začinili« še glasbeni gostje Pihalni orkester Alpina iz Žirov. Športno druženje z dobro hrano in prijetno glasbo se je nadaljevalo v družbi težko pričakovanih zvezd »srebrnih« biatloncev. Teja Gregorin, Klemen Bauer in Jakov Fak so se s svojimi  oboževalci  pomerili v hoji  na lesenih smučeh ter  iz prve roke postregli z zgodbami iz sveta športa.

  Petra Majdič in biatlonci Alpinine tekmovalne ekipe so na obiskovalce naredili izjemen vtis.  Poleg športnega in družabnega programa so udeleženci spoznali tudi novosti in inovacije iz Alpinine kolekcije planinske obutve ter opremo za nordijsko hojo blagovne znamke One Way, ki je po novem na voljo tudi v izbranih Alpininih prodajalnah.