Novice

 • ISPO ZA ALPINO POMEMBEN DOGODEK

  ISPO ZA ALPINO POMEMBEN DOGODEK

  30.01.2014

  Podjetje Alpina je med 26. in 29. januarjem  2014, na mednarodnem sejmu športne opreme ISPO v Nemčiji predstavilo najnovejše tehnološko dovršene izdelke iz kolekcije tekaške, smučarske in pohodne obutve, ki so doma in v svetu prepoznavni pod blagovno znamko Alpina.Ekipa, ki bo med več kot 2400 – imi mednarodnimi razstavljalci zastopala Alpino, na sejem odhaja z velikimi pričakovanji, saj bodo predstavili veliko novosti za sezono 2014/15, med njimi tudi novo linijo obutve za tek na smučeh, v katero so v letu 2013 vložili veliko razvojnega znanja ter inovativnih in oblikovalskih idej.

  Čevlji za tek na smučeh Alpina so v svetu priznani kot prva izbira vrhunskih tekmovalcev v Svetovnem pokalu, na Svetovnih prvenstvih in  Olimpijskih igrah.  Dolgoletno sodelovanje Alpininih strokovnjakov na področju razvoja tekaške obutve z mednarodno ekipo vrhunskih tekačev in biatloncev, iz leta v leto  prinaša nove, tehnično dovršene produkte in kolekcije tekaške obutve. Znanje in inovacije pa se uspešno prenašajo in uporabljajo tudi za razvoj smučarske in pohodne obutve.

  Medtem ko lansko sezono v kolekciji čevljev za smučarski tek ni bilo veliko sprememb, je bila v zadnjem letu kolekcija deležna veliko novosti. Z izjemo modelov v Racing (tekmovalni) grupi, ki so bili novi lansko leto, so prav vsi ostali modeli spremenjeni. Razvili so povsem nove modele v Competition in Allround grupi, izboljšali modele v Racing elite grupi, čevlji v Touring in Backcountry grupi so dobili novo grafično podobo, v Touring grupi so bili razviti štirje novi modeli, v Backcountry grupi pa je bil razvit en nov model.

  V novi kolekciji so upoštevane pripombe uporabnikov iz prejšnjih sezon in tudi vsi zadnji trendi na tem področju. Lahko se pohvalijo, da so novi modeli izboljšani tako funkcionalno kot tudi vizualno. Pri izdelavi novih čevljev so uporabljeni novi, boljši materiali, razvite so bile nove konstrukcije za boljši oprijem in udobje, novi kroji pa zmanjšujejo možnost vdora vlage v čevelj. Vizualno je nova kolekcija precej spremenjena. Na čevljih je opaziti še več rdeče barve, ki je Alpinina prepoznavna barva in zaščitni znak v segmentu čevljev za tek na smučeh. Poleg rdeče, so za detajle uporabili tudi druge trendovske barve, ki jih opazimo tudi v športnih oblačilih.  Poleg tekmovalnega čevlja ALPINA ELITE PRO, ki se mu je kljub zelo močni konkurenci tujih proizvajalcev uspelo ohraniti  v samem svetovnem vrhu, z letošnjo kolekcijo tekaške obutve veliko stavijo na novo linijo obutve Allround, ki so namenjeni dobrim rekreativnim smučarjem tekačem.

  Dejstvo je,  da je bil z kolekcijo za sezono 2014/15 narejen velik korak naprej tako v funkcionalnosti kot v videzu čevljev in da je kolekcija ena izmed boljših v zadnjih desetih letih. Zato so prepričani, da so na pravi poti, da ohranijo vodilni položaj med proizvajalci čevljev za tek na smučeh.