Novice

  • Alpinin pohod v Bohinj

    Alpinin pohod v Bohinj

    19.05.2014

    SOBOTA, 7.6. 2014

    Začetek ob 9.30 uri

    Zbirno mesto v Bohinjski bistrici

    V soboto, 7. junija 2014, s pričetkom ob 9.30. uri  bo v Bohinju, športno družabni Alpinin pohod, ki ga Alpina organizira že šestič . Če je vaš moto "zdrav duh v zdravem telesu" in radi preživljate prosti čas v objemu narave, potem se nam lahko pridružite na približno dve uri dolgem pohodu, po nezahtevnem terenu v Bohinju, ki je med pohodniki in ljubitelji narave že dobro poznana destinacija z veliko možnosti za rekreacijo. 

    V Bohinju bo v času našega pohodna potekal tudi 8. Mednarodni festival Alpskega cvetja, zato nam bodo botanični vodniki predstavili tudi nekaj lepot in zanimivosti iz sveta cvetja. 

    Ob nakupu v vseh prodajalnah Alpina v Sloveniji prejmete prijavnico za brezplačno udeležbo na Alpininem pohodu v Bohinj, ki bo letos potekal v soboto, 7.6.2014. 

    Prijava na pohod

    Ob nakupu prejmete prijavnico za brezplačno udeležbo na Alpininem pohodu v Bohinj. Prijavnico izpolnite in jo podpisano oddate pri blagajni. Z oddano prijavnico se prijavljate na pohod.  Kupon velja za dve osebi (in za otroke). Število pohodnikov je omejeno, zato vas bomo ob koncu zbiranja prijav obvestili o vaši udeležbi na pohodu. Prijavite se lahko najkasneje do 3.6. 2014 oz. do zasedenosti mest.

    Nagradno žrebanje za vikend paket Bohinj

    Vsi, ki se boste prijavili na pohod, sodelujete še v žrebu za glavno nagrado 1 krat Vikend paket Bohinj, ki ga podarja naš partner Turizem Bohinj.

    1 x Vikend paket Bohinj za 1 osebo. 1 x športne superge Alpina Cool 3 x majica Alpina

    Žrebanje bomo izpeljali na dogodku. 

    Pravila sodelovanja v nagradni igri. 

    Program

    Ob 9.30 zbirno mesto v Bohinjski bistrici

    Zbirno mesto, kjer vodniki sprejmejo udeležence in jih formirajo dve skupini, je parkirišče pred kulturnim domom Joža Ažman, Triglavska cesta 16, Bohinjska bistrica.

    9.30 do 10.30 ogled fotografske razstave Petra Strgarja, na temo alpskega cvetja. Razstava je v avli kulturnega doma Joža Ažman.

    10.30 do 10.40  z avtobusom do Ribčevega laza

    10.40 do 12.40  pohod ob vzhodni obali Bohinjskega jezera.

    Fužinarski zaliv - do Hudičevega mosta - začetek kanjona Mostnice (med potjo spoznavanje samonikelga cvetja in ostalega rastlinja)- mimo Zoisove graščine. ostankov Zoisove železarne, skozi staro vaško jedro vasi Stara fužina, do domače gostilne Mihovc.

    Pot, kjer bomo hodili ni zahtevna in je primerna tudi za otroke.

    13.00 do 14.30 kosilo (enolončnica)

    Kupon za brezplačno kosilo vam bomo pred pohodom poslali po e-pošti.

    14.30 do 16.00 Družabni program z Ekipo Alpina in nagradno žrebanje 

    16.05. Odhod z avtobusom do Ribčevega Laza

     

    Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost. Pohod bo organiziran v vsakem vremenu. Udeležba na dogodku je omejena, zato s prijavo pohitite. Pohodniki  ne pozabite na primerno pohodno obutev, športna oblačila, ter osvežilno brezalkoholno pijačo. Priporočamo, da s seboj vzamete tudi pohodne palice ali palice za nordijsko hojo. Za varnost na pohodu odgovarja vsak sam. Udeleženci, ki imate kakršnekoli zdravstvene težave, morate organizatorja o tem predhodno obvestiti. 

    Se vidimo v Bohinju!

    Vaša Alpina.  

     

    Rezultati žrebanja:

    3* majica Alpina prejmenjo:

    Marija Jezeršek, Žiri; Zdenka Čebašek Travnik, Kamnik; Jagodič Fredy, Logatec.

    1* superge Cool prejme: Peter Aljaž, Ljubljana.

    1* Vikend paket Bohinj prejme: Marjan Veber, Jesenice