Novice

 • Alpina in Cliché prvič skupaj na Mercedes-Benz Fashion Weeku | Kolekcija Alpina Draž ponovno navdušila

  Alpina in Cliché prvič skupaj na Mercedes-Benz Fashion Weeku | Kolekcija Alpina Draž ponovno navdušila

  13.05.2018

  Ljubljana, 11.5.2018 -Alpina v sodelovanju s slovenskimi modnimi oblikovalci ponovno predstavila ekskluzivne kolekcije modne obutve na Mercedes-Benz Fashion Weeku. Na modnem doživetju, kjer je blagovna znamka Alpina v sodelovanju z oblikovalskim tandemom Draž prisotna že peto leto, smo skupaj s kolekcijo oblačil Draž pod imenom 'Kalisto'predstavili nove modele modne obutve Alpina Draž. Modni javnosti se je Alpina prvič predstavila tudi v sodelovanju s priznano modno oblikovalko Jeleno Pirkmajer, ki so jo navdušili modni sandali prodorne slovenske modne blogerke Bojane Ksela Rose.

   

  Kolekcija obutve in oblačil Draž pod imenom 'Kalisto'

  Kolekcija obutve in oblačil Draž pod imenom 'Kalisto' je nastala po navdihu vesolja. Urška in Tomaž sta nebeška čudesa preoblikovala v pletenino in z vesoljskimi nežno ovila človeška telesa. Skozi proces oblikovanja in izdelave oblačil se Draž ves čas sprašuje o njihovi uporabni, estetski in trajnostni vrednosti - vedno bolj priljubljenemu konceptu, ki mu je sam zvest od svojih začetkov. "Silhuete oblačil sledijo vzorcem, ki jih ponujajo spleteni planeti in tudi zemeljski vzorci, ki spominjajo na planetarne obroče," pojasnjujeta Urška in Tomaž Draž. "Poglavitni cilj ostaja človeku prijazno oblačilo, ki je udobno kot trenirka in elegantno kot večerna obleka," še dodajata.  Tudi tokratno kolekcijo spremlja skrbno oblikovana obutev iz usnja in pletenine, ki se je zdaj že udomačila pod znamko Alpina Draž.

   

  Modna obutev Alpina Draž prvič na voljo takoj po modni reviji

  Kolekcija obutve Alpina Draž, ki je bila predstavljena na Mercedes-Benz Fashion Weeku,  jeprvič na voljo v spletni trgovini alpinashop.si, od ponedeljka, 14. maja dalje. TUKAJ >>

   

  Sandali Alpina by Mrs.B.Rose iz Ljubljane direktno v Los Angeles

  Modna oblikovalka Jelena Pirkmajer, ustvarjalka modne znamke Cliché, ene najbolj priznanih znamk pri nas, je za predstavitev kreacij na Mercedes-Benz Fashion Weeku tokrat izbrala sandale Alpina, kar pa ni naključje. Sandali, ki so nastali po zamisli prodorne slovenske modne blogerke Bojane Ksela Rose (Mrs.B.Rose), so z detajlom zelene in rdeče črte navdušili slovensko modno sceno, en par pa je odpotoval tudi vLos Angeles kženi Anžeta Kopitarja. "Dejstvo, da so bili sandali Alpina predstavljeni na Mercedes-Benz Fashion Weeku pod okriljem Jelene Pirkmajer, je zelo velik dosežek, na katerega smo lahko vsi ponosni. Še sama težko verjamem, koliko žensk sem očarala s svojo kreacijo," je po reviji povedala Bojana Ksela Rose. 

  Na vprašanje, zakaj se je uspešna modna oblikovalka odločila za čevlje Alpina, Jelena odgovarja: »Bojana me je takoj navdušila s svojo izjemno idejo in svežim pristopom k oblikovanju. Najini dizajni so čudovito kompatibilni in združeni tvorijo enkratno celoto.«  In kaj za priznano modno oblikovalko pomeni sodelovanje s tradicionalno blagovno znamko Alpina?  »Alpina je zame pojem trdnosti, kakovosti in trajnostnega oblikovanja. Vedno sem navijala za to znanko, a morda pogrešala prav to, kar se je zdaj razvilo v sodelovanju z Bojano; razvoj  tradicije in znanja korak naprej v smer modernih modnih izdelkov z vsebino, ki bodo navdušili tudi izven slovenskih meja,« pravi Jelena.