Novice

  • Alpina ekspres v poletnih mesecih privabila turiste

    Alpina ekspres v poletnih mesecih privabila turiste

    20.08.2013

    Spomladi, ki smo jo letos tako dolgo čakali, je Alpina ekspres  v Žiri privabila številne izletniške skupine iz bolj ali manj oddaljenih slovenskih krajev. 

    Alpina ekspres je avtobusna linija, ki iz različnih krajev po Sloveniji pripelje skupino na enodnevni izlet v Žiri. Letos so se ji z navdušenjem pridružile zelo različne skupine. Obiskala so nas društva upokojencev, planinska društva, učiteljski kolektivi, društva invalidov in druge skupine, ki so se k nam pripeljale iz Murske sobote, Maribora, Odrancev, Slovenj Gradca, Litije, Kranja, Lesc in od drugod. Po predhodnem dogovoru so si, odvisno od interesa skupine, poleg vodenega ogleda tovarne čevljev in ugodnih nakupov v tovarniškem diskontu, ogledali tudi razstavo klekljanih čipk »Avtomobili« in Zbirko čevljarstva v Muzeju Žiri.  Nekaj zanimanja je bilo tudi za ogled Utrdbe Rupnikove Linije na Golem vrhu. 

    Namen projekta je bil prvotno promocijski, izkazalo pa se je, da je dober odziv dosegel tudi nov tovarniški diskont, ki je v prostorih tovarne urejen od letošnjih Slovenskih klekljarskih dnevov.

    Obiskovalci so odšli zadovoljni, večina tudi z novim parom čevljev ali dvema. Ogled proizvodnje je bilo posebno doživetje, navdušile pa so jih tudi impresivne čipke Klekljarskega društva Cvetke. Nam so dali veliko pozitivne energije in spodbude za nadaljnje poslovanje, vsem Žirovcem pa izrekli vse pohvale za prijaznost in »pridnost«.

    Želimo si, da bi Alpina ekspres popeljala dober glas v deveto vas  in da se bodo ljudje še vračali tako v Žiri kot po naše čevlje.

    Vljudno vabljeni!

    Zainteresirane skupine nam lahko pišete na e-naslov: marketing@alpina.si.